- Business

En god kontorstol kan betale sig for selvstændige

Det kan blive dyrt for dig som selvstændig at vælge den forkerte kontorstol.

Der er selvfølgelig ingen, der har tid til at få skader på grund af deres kontorstol. Men hvis du er selvstændig, er det et ekstra stort problem for dig, hvis det sker. Det kan nemlig betyde, at du ikke kan arbejde lige så effektivt, eller at du måske endda er nødt til at lægge dig syg i længere tid. Det kan i værste fald betyde, at du må lukke din virksomhed, fordi du ikke kan holde til at sidde ned i lang tid af gangen.

Selvom det kan virke som en stor investering at købe en ergonomisk korrekt kontorstol, er det altså en virkelig god investering – både for din krop og for din virksomhed.

Når du arbejder foran en computer, taler sandsynligheden for, at du bruger størstedelen af tiden på at sidde i din kontorstol. Det er de færreste af os, der benytter os af muligheden for at stå op og arbejde, selvom det faktisk er rigtig sundt for kroppen.

Så meget er en god kontorstol værd

Det er nemt nok at finde ud af, hvad en god kontorstol koster. Du kan gå ind på forskellige butikkers webshops og orientere dig i forhold til, hvad prise er. Når det kommer til at regne værdien på stolen ud, bliver det først lidt sværere. For hvor meget er det værd for dig, at du ikke får problemer med din nakke, dine skuldre eller din ryg? Det er sikkert en hel del værd.

Dertil skal du lægge de penge, som du ender med at bruge på fysioterapi eller en kiropraktor. Det kan også hurtigt løbe op i en masse penge. Hvis du bliver ved med at have smerter, kan det komme dertil, at du er nødt til at arbejde på deltid i din virksomhed, eller at du måske helt må lukke den, fordi du ikke kan klare at sidde ned længere. Det kan altså blive rigtig dyrt for dig at vælge den forkerte stol.

Det skal du se efter, når du skal finde en god kontorstol

Det kan være svært at vide, hvad det er en god ide, at du ser efter, når du skal finde en god kontorstol. Vi har derfor lavet en lille miniguide til dig, inspireret af den udførlige guide på http://e-pressen.dk/kontorstol/.

1. Ryglænet skal være formet som et S

Det er vigtigt, at din ryg bliver støttet af kontorstolen hele vejen fra lænden til skuldrene. For at du kan sidde ordentligt, betyder det, at du skal vælge en stol, hvor ryggen er formet som et S.

2. Stolen skal kunne indstilles på flere parametre

Vores kroppe er ikke ens, og det er derfor vigtigt, at du vælger en stol, der kan indstilles, så den passer perfekt til din krop.

3. Vælg det rigtige armlæn

Et armlæn på stolen er med til at give din krop støtte. Du bør vælge en kontorstol, hvor armlænet er mindst fire centimeter bredt og mindst 20 centimeter langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *