- Venture Cup

Lyoness Open

Lyoness Open En golfturnering

Turneringens historie
Lyoness Open, er en mindre turnering inden for golfsporten for de mandlige professionelle golfspillere på selve European Tour turneringen. Selve Lyoness Open gik oprindeligt under navnet Austrian Open, der blev grundlagt så sent som i 1990, hvilket gør at den er betegnet som en forholdsvis ung golfturnering i selve PGA European Tour. Fra 1990 til 1997 (det vil sige for syv år i træk) gik den under navnet Austrian Open under PGA European Tour, indtil den skiftede navn grundet en ændring af sponsorer for selve turneringen. Navnet på turneringen skal nemlig stemme overens med dem, som er sponsorer. Her i mellem har turneringen haft adskillige tillæg til navnet Austrian Open, og dette skyldtes de mange sponsorer.

Ny sponsor
Det blev annonceret i 2012, at sponsorerne af turneringen nu pludselig var det østrigske shopping samfund, som går under navnet Lyoness, der havde overtaget Austrian Open, hvilket førte til det navneskift vi kender i dag. Faktisk blev Lyoness’ Greenfinity fond ligeledes en del af turneringen, der nu skulle hedde Lyoness Open, og de skulle nu sammen med Lyoness være sponsor over tre sæsoner, hvilket ville sige til og med 2014.

En nedgradering til Challenge Tour
Mellem 1997 og 2005 var turneringen i stedet for at være en del af European Tour, en del af Challenge Tour, men kom tilbage til European Tour på ny i 2006. Turneringen var således nedgraderet i hele 9 år, men den kom da tilbage til sit oprindelige standpunkt. Grundet nedgraderingen blev der også reduceret meget i pengepræmierne til vinderne, og turneringen var derfor ikke ligeså populær, som den for eksempel er i dag under det nye navn. Ved turneringens comeback i European Tour blev pengepræmien også forhøjet betydeligt, og i 2013 modtog vinderen en præmie på 1.000.000 euro.

Fakta om golfturneringen
Hvert år afholdes selve turneringen i juni. Lyoness Open, som det hedder i dag, bliver desuden afholdt på Diamond Country Club hvert år, der ligger i Atzenbrugg, der ligger cirka 35 kilometer vest fra Wien, der er hovedstaden i det europæiske land Østrig. Golfbanen har en forholdsvis stor længde på 6754 meter, og den har 72 par tildelt på den stor bane. Hvert år ser man nogle af de største og mest populære golfspillere med i turneringen.

European Tour
PGA European Tour er den største og vigtigste golfturnering i Europa. Den startede i 1971, og arrangeres af organisationen ved samme navn, som også arrangerer Challenge Tour og European Senior Tour. Hovedparten af turneringerne spilles i Europa, men den omfatter også en række turneringer, der spilles i bl.a. Asien og Afrika. Den første turnering uden for Europa blev afholdt i 1982 i Tunesien. De første måneder af året (dvs. foråret) bruges typisk på turneringer udenfor Europa, hvor vejret er mere passende til golf, mens de største turneringer spilles i løbet af sommeren i Europa.

Golfens historie

Golf opstod omkring begyndelsen af 1400-tallet, og man mener at spillet fik sit udspring i Skotland. Nogle mener dog at man så lignende spil i både Holland og Belgien forinden. Den skotske Kong Jamen II forbød spillet i år 1457, da England truede med at gribe Skotland, og han var derfor bange for, at hans mænd ville spille mere golf end træne bueskydning og sværdkamp. De skotske mænd ignorerede dog forbuddet, og i 1502 blev det derfor atter gjort lovligt igen. Herefter bredte spillet sig til resten af de britiske øer og også til begge køn. Dronning Mary Stuart var den første kvinde, der spillede golf som hobby, og hun tog spillet med sig til sit hjemland Frankrig, og hun kan derfor tage æren for at bringe det til det europæiske fastland. Efterhånden gennem tiden er spillet blevet mere og mere populært, og i dag er det en meget anerkendt sport. Det ser man blandt andet ved turneringen Lyoness Open.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *