- Business

Tema Arbejdsglæde: Kan du ikke motivere dine medarbejdere?

Hvordan kan man skabe arbejdsglæde blandt sine medarbejdere? Hvordan kan man få dem til at føle sig værdsatte og motivere dem til at yde endnu mere? Er du leder eller chef og har du følelsen af, at dine medarbejdere egentlig virker, som om de hellere ville gå i haven og arbejde, end at møde ind på jobbet og har du prøvet selv at motivere dem uden held? Ser du dig selv som en god leder, der sørger for at anerkende dine medarbejderes indsat, men mærker du stadig, at produktiviteten falder? Så bør du måske gå andre veje.

Man kan give sine medarbejdere fri adgang til kaffe, te og frugt. En god kantineordning er heller ikke at kimse af. Hvis personalets basale behov for mad og drikke er dækket, så bør de kunne fokusere mere på de øvrige behov som udvikling og kreativ udfoldelse. Der kan også skabes mulighed for, at personalet kan være med til sociale arrangementer, så de kan lære kollegaer, de ikke er vant til at færdes med, at kende. Det giver større netværk og måske også mulighed for andre løsningsmuligheder, når eventuelle udfordringer vendes med andre, der ikke er direkte involveret. Dog er det slet ikke nødvendigt at tilbyde kaffe, te og kantine for at motivere dine medarbejdere. Det er helt andre ting, der reelt skaber motivation. Der hvor man kan skabe motivation er ved at se på samspillet mellem de ansatte.

Hvad kan du så gøre?

Derfor er det måske en god ide at få en foredragsholder ud. En god motivator kan skabe en fælles grobund for fremtidig samarbejde. Det kan anbefales, at vælge en foredragsholder som Torben Wiese. Hans firma habitmanager.com har et væld af forskellige foredrag og Torben er blevet valgt til den 2. mest motiverende foredragsholder og har oceaner af erfaring inden for både det private og det offentlige. Han er derfor det rette valg, hvis du skal skubbe dine medarbejdere i den rigtige retning. Han har desuden skrevet bøger og er stifter af Vanebryderprisen, som tidligere har været givet til blandt andre Tivolis direktør Lars Liebst, skoleleder Lise Egholm, Landstræner i herrehåndbold Ulrik Wilbek og Klimakommisær Connie Hedegård.

Rigtig mange af Torben Wieses foredrag handler om at bryde den almindelige vanetænkning og få nye ideer ud af boksen og samtidig være i nuet og dermed reducere stress. Det handler også om, at man ikke skal blive ved med at gøre ”det man plejer”, hvis det ikke virker. Så er det man skal tage sine vaner op til revision og finde ud af, hvor man kan sætte ind for at gøre tingene bedre og mere effektive, så vi kan få tid til de ting, der er sjovere.

Hvis du giver dine medarbejdere den fælles oplevelse at overvære et foredrag om eks. arbejdsglæde eller om at bryde vaner, kan det skabe en helt ny forståelse for dine medarbejdere og deres lyst til at møde på arbejde hver dag. De kan samtidig holde hinanden fast i nye gode vaner og huske hinanden på, hvad de har hørt på foredraget. Du får dermed et helt hold medarbejdere, der er mere motiverede og dermed mere effektive, end de var før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *